nattgoja.

Det värsta är vetskapen att det finns godhet i människor. Mestadels förblir den djupt ner och begraven. Vi har kanske inte Gud för att vi är rädda för dåliga grejer. Kanske e vi verkligen rädda för de bra grejer. För om det finns en Gud, ja, det betyder att det är inom oss och vi kunde vara bra hela tiden om vi ville. Så när vi gör dåliga saker, skulle det vara för att vi vill eller för att vi måste. Eller kanske behöver vi de dåliga grejer för att påminna oss vad bra grejer är i första hand.

Det är samma sak med böner. Jag undrar hur mycket av sina liv människors spenderar på att gråta och be till Gud. Om du frågar mig, e djävulen klokare än Gud. Jag kan åtminstone se varför folk skulle vilja ha honom omkring. Det är bra att ha någon att skylla för de dåliga saker de gör. Kanske Gud finns där för att folk blir rädda för alla dåliga saker de gör. De verkar som Gud och Djävulen alltid spelar detta spel av Tug-of-war spel med dem. Och de vet aldrig vilken sida de kommer att sluta upp på. Jag gissar att tug-of-war idé förklarar hur ibland, även när folk försöker göra något bra, visar det ändå ut dålig.

Men vem det, det kanske e vettigt? Kanske någonstans i allt detta finns en anledning. Kanske någonstans i allt detta finns ett varför. Kanske någonstans är det något som gör att du knyter det hela med en snygg båge och begrava den på bakgården.
KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0