päls-diskussion.

Lite sent, men nå ja. Här kommer mitt statment.

Jag är fullt medveten om att folk blev väldigt upprörda när jag skrev om hur mycket jag älskar päls, och hur fint jag tycker att det är. Och jag fick många kommentarer kring detta. Jag älskar när folk gör sig hörda och vill förändra.
Men när det kommer till pälsindustrin så är det nog inte så mycket man kan ändra på. Som jag har skrivit tidigare så har just den industrin funnits i flera flera år nu.  Och jag vet själv att jag inte kan jämgöra det med stenåldern. För då hade man inget väl. Och nu har man det för att det är fint.

Anledningen till att jag skriver denna diskussionen nu är för att jag har fått ytterligare fler kommernater om just päls. Jag har fått länkar till både filmklipp och tidningsartiklar.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6629651.ab

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6629670.ab

http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/utrikes/article6631785.ab

Självklart sympatiserar jag för dessa djuren. Men de säger också att detta är ett undantag. Men det får ändå mig att tänka om lite. Men sen slår det mig. Att även om jag slutar att använda päls. Så tror jag inte att jag kan förändra något endå. Där av fortsätter jag att använda päls. Om det är så att päls affärerna i stan hade stängt igen. För att försöka förminska och till och med sluta sälja päls så hade jag inte springit över hela sverige för att hitta en päls. Fast det är ju också vad jag säger nu.

Jag kände att jag ville förklara detta. Sen folk får ha sina åsikter och jag älskar det. Men sen är detta också min blogg och mina tankar. Så att skriva mellan raderna att jag är en djurdödare. Det är inte rätt . .


  Kommentarer
emma

Hej hej, tänkte bara fråga, jag bor i hbg och jag såg den vårjackan du la upp på tradera, har inget konto där men tänkte köpa den av dej :)

2010-02-18 @ 23:11:42
LINNEA M!

jag håller med helt och hållet. Det är ju en känslig fråga. men folk ska få ha på sig vad dom vill..

2010-02-18 @ 23:19:54
Anonym

vet inte vad jag ska sä.. hemskt!

2010-02-18 @ 23:20:42
Anonym

Finns en efterfrågan så håller pälsbutikerna öppet, och djurplågeriet fortsätter. Slutar ALLA med att köpa päls, (vilket till och med jag fattar aldrig kommer hända) så slutar plågeriet eftersom ingen vill köpa det ändå = de tjänar inga pengar.. Förstår du? Så om alla tänker som du, att skitsamma jag kan inte påverka det ändå så TÄNK OM för det kan du!Personligen så tycker jag det är helt sjukt att man frivilligt köper en päls och har den på sig när man vet vad som pågår.. tycker det är så jävla hemskt :(

2010-02-19 @ 08:55:28
Anonym

Snälla människa, läs igenom dina inlägg innan du skickar dem. Och använd komma (,).Tack på förhand!

2010-02-19 @ 09:14:28
Anonym

Om du börjar i en del av världen att sluta använda päls så kanske folk hänger på. Om alla tänkte som dig så skulle det finnas så mycket andra hemska saker här i världen "för att andra ändå inte gör något åt det, så då behöver inte jag". Ge dig inte in i en diskussion om du inte klarar av att avsluta den! Du lindar in dig själv nu..

2010-02-20 @ 10:53:34Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0