Vad har hänt i helsingborg den senaste veckan ..

I helgen tvingades en 23-åring med i bil av rånare.

.

Det var vid tretiden under natten mot söndagen som polisen larmades till Bärnstensgatan på Ättekulla där 23-åringen lämnats av gärningsmännen. Han berättade för polisen att han under pistolhot tvingats med i en silvrig bil av tre maskerade gärningsmän. Enligt 23-åringen hade åtminstone någon av gärningsmännen en rånarluva över ansiktet.

.

– Enligt anmälan ska de ha tryckt vapnet mot tinningen på honom, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne.

.

Männen ska sedan förmått honom att ta ut pengar till dem i en uttagsautomat. Innan gärningsmännen dumpade honom tog de 23-åringens plånbok, kontokort och körkort.

.


.

I torsdags förmiddag tvingades en 22-årig man med av två män och fick under hot ta ut pengar i uttagsautomater. Två män, 26 respektive 20 år, är misstänkta för brottet. Men de har inget med rånet i söndags att göra. Då satt de nämligen redan anhållna.

.

20-åringen och 26-åringen häktades under onsdagsmorgonen misstänkta för rån och olaga frihetsberövande.

.


.

Natten mot förra lördagen inträffade ett rån som har flera likheter med söndagens. En tonårspojke som befann sig på Fredriksdal har berättat för polisen att han tvingades in i en bil av tre män som var beväpnade med minst ett pistolliknande föremål. De ska sedan tvingat honom att lämna ifrån sig värdeföremål innan han dumpades i Ramlösa, dit polisen larmades.

.


.

Samma helg rånades en man av två män när han åkte svarttaxi. Mannen hotades med av pistol av två män under färden och lämnades sedan i närheten av Vasatorps golfklubb.
KommentarerNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0